Om

DSC 9776 - Om

Den norske klesdesigneren Kathrine Nørgård ble uteksaminert fra den anerkjente og internasjonale moteskolen ESMOD Oslo i 2008 som Designer og Modellør. I 2010 lanserte Kathrine hennes merkevare ‘Kathrine Nørgård’ og designet og solgte eksklusive kjoler i egen butikk på Frogner i Oslo.

Kathrine har designet antrekk for mange kjente norske kvinner, blant annet Kathrine Sørland, Ingeborg Heldal, Triana Iglesias, Cecilia Brækhus, Hanne Sørvåg, Laila Madsø, Linda Johansen, Julianne Nygård, Denise Peterson Ringnes, Silje Sandmæl og Tone Damli. Hennes feminine og elegante kreasjoner vises ofte på den røde løperen, og har blitt omtalt i flere motemagasiner og på TV.

Nøkkelen til Kathrine sin designestetikk er hennes evne til å få frem personligheten til bæreren av plagget, og fremheve det beste ved hver enkelt person, samtidig som hun skaper klær som er behagelige å ha på seg. Med fokus på funksjonalitet, kvalitetsmaterialer og høyt teknisk arbeid, skaper Kathrine klassiske, elegante plagg med flatterende og unike detaljer.

I tillegg til å designe «One of a kind» kjoler og antrekk på bestilling, har Kathrine utviklet 2 linjer under hennes merkevare. Den første linjen lanserte Kathrine i 2012, og bærer navnet «Signature Collection», og er en linje med eksklusive plagg med fokus på høy kvalitet i alle ledd og plaggene er nummererte og produsert i begrenset antall. 

Videre lanserte Nørgård en ny kommersiell linje i 2015. Denne linjen tilbyr lekre moteplagg i et mer tilgjengelig prisnivå, samtidig som essensen, stilen og kvaliteten som Kathrine er kjent for, er bevart.

Begge kolleksjonene er tilgjengelige i Kathrine Nørgård Flaggskip butikk i Strandgaten 54 i Bergen. Butikken har også en privat lounge for kunder som ønsker å bestille en avtale med Kathrine. Designeren tilbyr rådgivning om hvordan bygge opp din garderoben, «finne din egen stil», design og søm av «One of a kind» plagg. 

Nørgård har flere design samarbeid bak seg, blant annet med Asbjørn Fjeldheim, som var en av gründerne bak kleskjeden Lene-V, Solid kjeden og klesmerket Risøe. Kathrine designet flere kolleksjoner under navnet ByKathrine, som ble solgt inn til 55 butikker i Norge. Hun utførte også designarbeid for klesmerket Mazing, som idag selges i Norge, Sverige, Tyskland og Østerrike.

Kathrine utfører også design oppdrag for hotel og restaurant bransjen. Det nylig renoverte Hotel Norge i Bergen, har siden åpningen i 1885 vært et ikon for byen og et av Bergens mest prominente hoteller. I anledning nyåpningen sommeren 2018, designet Nørgård uniformer for hotellet.

Kathrine Nørgård er i dag en av Norges fremste designere, og har siden 2015 holdt sine Masterclass kurs med fokus på mønsterkonstruksjon, hvor hun lærer deltakerne og lage mønster for kjole, bukse, jakke, skjørt, topp og erme etter egne mål og figur. 

Nørgård sine kurs hjelper kvinner med å kunne lage klær til seg selv, og som passer deres mål, og er et viktig bidrag til at damer i alle aldre og fasong føler seg vel med sin figur. 

Kathrine Nørgård holder Masterclass kurs i Bergen, Oslo, Stavanger, Ålesund og Trondheim.

Masterclass kursvirksomheten er en del av Kathrine Nørgård merkevare, hvor bærekraft og et grønt fokus inngår i DNA´et til virksomheten.

DSC 9459 - Om